Afbeelding
Foto:

Economisch leven in Weesp al goed op gang

De maand januari was voor de IVW de start van het jubileumjaar, op 24 oktober 1964 werd onze belangenorganisatie opgericht door o.a. de heer A. Hamstra en bestaat dit jaar dus 50 jaar. Een heuglijk feit, waarbij natuurlijk het bestuur in het najaar feestelijk met de leden en de relaties stil zal blijven staan. Overigens werden de leden al blij verrast met een grote abraham, hetgeen zeer verrassend overkwam en ook vele mooie reacties tot gevolg had. Ook was er weer onze nieuwjaarsreceptie in het knusse Weesper theater de City of Wesopa, die traditiegetrouw weer druk werd bezocht; vele ondernemers konden elkaar het beste voor dit nieuwe economische jaar toewensen.
Het hoogtepunt was natuurlijk de bekendmaking van de Onderneming van het Jaar 2013 en dat werd Solarclarity, het Weesper bedrijf dat goede business doet in zonnestroomproducten. Met luid applaus werd de uitverkiezing door de vele aanwezigen bekrachtigd, waarna directeur Peter Desmet de prachtige IVW-award door de wethouder van Economische Zaken overhandigd kreeg.

Ook succesvol verliepen de B2B-dagen op 22 en 23 januari in het door schildersbedrijf Pover ter beschikking gestelde pand: druk, veel positivisme, zeer goede sfeer, veel contacten werden gelegd, men stimuleerde elkaar om er gezamenlijk een beter economisch jaar van te maken. Prima was ook het ondernemersdiner in een mooi gemaakte omgeving in het door Theo van Kan ter beschikking gestelde pand. Mooie samenwerking overal. Tijdens dat diner werd ook nog door organisator Adri de Bruijn (Enter Media) verteld, dat uit een gehouden enquĂȘte tijdens de dagen de IVW een 8 kreeg en daar is het bestuur natuurlijk zeer trots op. Ook werd de IVW-stand (met artikelen of wat dan ook van 35 bedrijven) in het zonnetje gezet door de overhandiging van de REX-beker als best ingerichte stand. Hulde van onze kant voor met name onze Petra van Kooten die dit allemaal had bewerkstelligd en ook de inspirator was voor de grote abrahams en ook voor de kleine die op de beurs werden uitgereikt.

Al met al veel reuring alom, met veel onderlinge contacten tussen de ondernemers. Hopelijk wordt het een prima jaar met volgend jaar weer de B2B-dagen. Toch ook een teken dat de crisis overwonnen gaat worden.

Cor van der Poel (secretaris)