Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Aanwinst voor de binnenstad

Sinds een paar maanden vult kantoorboekhandel De Kleine Prins het gat dat was ontstaan na het faillissement van kantoorvakhandel De Ark. Weesper ondernemers en particulieren zijn blij dat ze voor kantoorbenodigdheden weer in Weesp terecht kunnen, aldus bedrijfsleidster Margarita Mitreva.

Tijdens de B2B-dagen presenteerde De Kleine Prins haar nieuwe kantoorboekhandel aan bedrijven en zzp'ers. Margarita Mitreva: "Het voordeel van een fysieke winkel boven een online winkel is dat we klanten persoonlijke service bieden. We denken mee in wat handig is voor een ondernemer, van de standaardkantoorartikelen tot een complete kantoorinrichting. Ook bij aankopen van kantoorbenodigdheden als printers, faxen en papierversnipperaars is het prettig om te kunnen zien wat je koopt." Vaste relaties kunnen rekenen op een aantrekkelijke korting die oploopt naarmate bedrijven langer klant zijn. Veel klanten kennen de bedrijfsleidster nog uit de tijd dat ze voor kantoorvakhandel De Ark werkte. "Heel vaak krijg ik ondernemers aan de telefoon of in de winkel die zeggen blij te zijn dat dit stukje service weer terug is in Weesp. 'Je weet wel wat ik nodig heb', zeggen ze dan. Ik ben blij met dat vertrouwen, blijkbaar heb ik het toch jaren goed gedaan."
De Kleine Prins is de tweede winkel van Nathalie Scheffer. Haar kinderboekenwinkel met dezelfde naam is al jaren een begrip in Weesp. De start van de kantoorboekhandel ging niet zonder slag of stoot. Mitreva: "De banken geloofden niet in het plan, maar Nathalie was ervan overtuigd dat Weesp behoefte heeft aan een winkel als deze. Via crowdfunding hebben we kunnen starten en vanaf dag een is het een succes. Mensen zijn zo enthousiast. In de periode rond Sinterklaas en Kerstmis konden we de knutselspullen haast niet aanslepen en nu zijn archiefmappen en ordners erg in trek. Mensen stappen ook binnen om op hun gemak een beetje te snuffelen tussen alle spullen, heerlijk vinden ze dat, gewoon een beetje rondkijken wat er allemaal te koop is. Daarom zijn we ook zo blij met deze plek in het centrum. Vlak bij de andere 'De Kleine Prins' en heel laagdrempelig. Een aanwinst voor de binnenstad, horen we vaak."

De Kleine Prins over Van Elten-Van de Griend
Margarita Mitreva: "Dit notariskantoor draagt Weesper bedrijven zichtbaar een warm hart toe. Ze staan altijd klaar met advies en maken gemakkelijk tijd voor je vrij. De bereidheid om te helpen is groot. Daarom waardeer ik het dat ook zij blij zijn met de komst van De Kleine Prins en dat we een goede klantrelatie kunnen opbouwen."