Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

De dialoog brengt je verder

Met ervaring uit de uitgeverswereld op zak en een dosis passie voor websites, data en software, startte Jeroen den Haan op het hoogtepunt van de economische crisis met Den-Haan.Net. Samen met zzp'ers in teksten en grafische vormgeving uit Weesp en omgeving biedt hij vanuit zijn bureau aan huis fullservice.

Ruim drie jaar is Jeroen den Haan bezig als zzp'er en bouwt en onderhoudt hij websites voor een grote diversiteit aan bedrijven en organisaties. VSB Poëzieprijs is een van zijn eerste opdrachtgevers en sindsdien bouwt hij jaarlijks voor de Poëzieprijs een nieuwe website, elk jaar weer net even anders dan in voorgaande jaren. Vorige maand werd de prijs uitgereikt aan dichter Antoine de Kom. Den Haan: "Deze website is een mooi voorbeeld van een combinatie van functionaliteit en een aansprekende vormgeving, die dsgn.frm.nl uit Amsterdam voor haar rekening neemt. In Weesp werk ik vooral samen met vormgever Oege van Muiden, hij is echt mijn sparringpartner. Via bestaande relaties krijg ik diverse klanten in Weesp. Dat gaat van mond tot mond, dus de beste referentie die je kunt hebben."
Den Haan heeft zijn roots in de uitgeverijwereld. Voor uitgeverij Keesing die zich vooral richt op denksport en beveiligingsmedia, ontwikkelde hij onder meer applicaties voor banken en grenswisselkantoren en stond hij aan de wieg van applicaties waarmee geld en beveiligingsdocumenten kunnen worden gecontroleerd. Uit hobbyisme bouwde hij zijn eerste website: de Rode Hoed in Amsterdam. Den Haan: "Hier kwamen steeds meer opdrachten uit voort en ik merkte dat in de ontwikkeling van een goed functionerende website mijn hart ligt. In 2010 zegde ik - midden in de crisis!- mijn baan bij Keesing op en ben ik vol gegaan voor Den-Haan.Net." Zijn achtergrond verloochent zich niet. "Het is geen toeval dat ik veel klanten uit de uitgeverijbranche heb. Ik weet precies hoe het werkt. Mijn uitdaging ligt in de combinatie van techniek en functionaliteit. Ik hoor vaak van klanten terug dat ik snel werk lever en dat ik sterk ben in de dialoog. Daardoor weet ik precies wat iemand wil met een website en in welke stijl. Die complimenten steek ik graag in mijn zak."

Den-Haan.Net over Boek.nl
Frans Cladder vond Jeroen den Haan via een artikel in het WeesperNieuws. Den Haan: "Hij was voor Boek.nl op zoek naar iemand die affiniteit had met boeken, Weesp en de Vecht en die een bestaande database kon uitbouwen en verbeteren. Frans is een fijne opdrachtgever. Hij is vernieuwend en inspirerend en samen met de andere programmeur in dit project komen we tot een heel mooi product."