Afbeelding
Foto:

Bakels scoort met uitgekiend sportbrood

Het succes van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Sochi is misschien wel een beetje te danken aan een sportbroodje uit Weesp.

Het Weesper bedrijf Bakels (bakkerijgrondstoffen) leverde tijdens de Winterspelen een nieuw product aan de olympische ploeg: Sportsgrain. Dit brood van zetmeel en vruchten is zo uitgebalanceerd dat een topsporter er de optimale energietoevoer uithaalt. Bakels deed twee jaar over de ontwikkeling van Sportsgrain en werkte nauw samen met onder andere wetenschappers en het InnoSportLab Papendal. Uit de tests blijkt dat de Sportsgrain Bar de perfecte basis biedt voor een topprestatie. Het geheim is de uitgekiende combinatie van zetmeel en vruchten die zorgt voor een optimale mix van snelle en langzame koolhydraten die aansluit bij de meest recente wetenschappelijke inzichten voor het optimaliseren van de koolhydraatinname. De Corendon-schaatsploeg maakte tijdens de zomertrainingen kennis met het sportbrood in het Topsportrestaurant in Papendal. Sindsdien maakt het deel uit van het sportdieet van de Corendon-schaatsers, die unaniem enthousiast zijn. Het voordeel van het brood is dat het een regulier voedingsmiddel is dat sporters gewoon kunnen eten, als ontbijt of lunch of tussendoor - maar dan in een 'plusversie', met dezelfde effectieve resultaten als een speciale sportreep. Het is ook nog eens heel lekker van smaak.

Directeur Ronald Menting van Bakels wil niet beweren dat de vele Nederlandse medailles in Sochi de verdienste van het sportbroodje zijn. Maar toch: "Topsport draait om de details. Een uitgebalanceerde energieleverancier kan zo'n detail zijn." Sportsgrain komt over enkele maanden in de winkel.