Huwelijks-


therapie

Afgelopen zomer interviewde ik voor dit blad Hans Heijkoop van LR De Meteoor. U weet wel, van de Land Rovers aan de Bloemendalerweg. Een verhaal over een ondernemer waar er geen dertien van in een dozijn gaan, is altijd goed. Het gesprek ging al snel over de gemeente. Daar deugt volgens Heijkoop helemaal niets van. Ik probeerde nog wat tegen te werpen: dat de gemeente toch heel veel voor het bedrijventerrein doet en dat sommige klachten gedateerd waren. Maar nee, de gemeente moet ondernemers eens wat meer vrijheid geven en niet lastigvallen met allerlei regeltjes.

Wat is dat toch met de relatie tussen gemeente en ondernemers? Tot elkaar veroordeeld zoals in een slecht huwelijk? In dit nummer enige vorm van relatietherapie. We leggen enkele veelgehoorde klachten voor aan de wethouder van Economische Zaken en we leggen een lijst met gemeentelijke inspanningen en investeringen voor aan u, de ondernemer. Benieuwd naar uw oordeel.

Overigens vroeg ik Heijkoop na afloop van ons interview waarom hij Weesp dan niet verliet, als hij zoveel te klagen heeft. "Weesp verlaten? Waarom zou ik? Ik zit heerlijk hier!", antwoordde hij.

André Verheul
hoofdredacteur B2B