Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

De lat nog hoger leggen

Het kan altijd beter. Dus legt Autoschade Herstel Weesp de lat nog een stukje hoger met een certificaat autoschadetechniek voor het hele bedrijf. Met deze kwaliteitsnorm van de FOCWA heeft geen moderne auto nog een geheim.

Wil een bedrijf een autoschadetechniek ofwel high-cure kwalificatie verdienen, dan moeten alle medewerkers een scholingstraject doorlopen. Zij leren de fijnste en nieuwste kneepjes van het vak. "Een terechte ontwikkeling", stelt Joop van Schie van Autoschade Herstel Weesp. "De elektronica in moderne auto's neemt een vlucht. Bij benzineauto's verandert er al veel op dit gebied, maar bij elektrische auto's helemaal. Neem daarbij de nieuwe ontwikkelingen in materiaal en verbindingstechnieken om auto's zo licht en milieuvriendelijk mogelijk over de weg te laten rijden, dan is het up-to-date houden van kennis noodzakelijk." De vier medewerkers bij het autoschadeherstelbedrijf delen allemaal de passie voor auto's. De jongste werkt er veertien jaar. Bertus Vinju, eigenaar en oprichter, herinnert zich de tijd dat ze met z'n allen op zaterdagochtenden klusten aan old-timers. Puur uit liefhebberij. "Helaas is die hobby voor de meesten een beetje te kostbaar geworden in deze tijd, maar elk van ons gaat voor het maximale resultaat. Geen groter compliment dan wanneer een klant zijn geleden schade niet meer kan terugvinden aan zijn auto. Waarbij hij overigens zeven jaar garantie krijgt op de door ons herstelde schade."

Vinju startte in de jaren zeventig met het herstellen van schades aan auto's onder de naam AutoFinish. Sinds acht jaar heeft het bedrijf zich aangesloten bij de Autoschade Herstel Groep. "Door deze bundeling van aaneengesloten zelfstandige ondernemers kunnen we grote klanten als Aegon, politie en Centraal Beheer aan ons binden en doordat we aangesloten zijn bij Schade Garant staan we sterk in de gestuurde schadestroom die verzekeringen ons opleggen." Het bedrijf onderscheidt zich door flexibiliteit. Spuiten is hun specialiteit, waarin ze verder gaan dan alleen auto's. "Owen en Ruud zijn een kei in spuiten en leveren het mooiste werk."

Autoschade Herstel Weesp over Auto Lancker
Vinju: "De relatie met Jan Lancker gaat al tot 40 jaar terug. Jan en ik konden lezen en schrijven met elkaar en ook met zijn opvolger Cees Bosboom spreken we dezelfde taal. Bij Auto Lancker hebben ze altijd alles goed voor elkaar. Dat schakelt prettig en dat wij dan flexibel zijn is vanzelfsprekend."