Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Economie in beweging

Mitsubishi- en Suzukidealer Auto Lancker zat al in de lift, maar met de komst van de Mitsubishi Outlander PHV Hybride zit het bedrijf in een stroomversnelling. 'De Outlander heeft wereldwijd de economie aan het rollen gebracht', aldus Auto Lanckers directeur Cees Bosboom.

Mitsubishi presenteerde in januari 2013 met trots de Outlander PHV Hybride: een auto die deels elektrisch en deels op benzine rijdt. Bij de aanschaf ontvangt de koper een milieusubsidie en een gering bijtelling van 7%, waardoor de auto een voordelige keuze is voor de zakelijke autorijder. Sinds zijn komst zijn er 14.000 Outlanders verkocht. Cees Bosboom is enthousiast, ondanks de kritiek op de subsidieregeling voor hybride-auto's. Hybriderijders zouden overwegend op benzine blijven rijden, waardoor het milieuvoordeel onterecht zou zijn. "Het feit blijft dat de economische motor door deze hybrides in gang is gezet: ze worden geproduceerd, toeleveranciers leveren grondstoffen en er worden accessoires en alarmsystemen gemonteerd. Het genereert dus werk op alle fronten. Neem alleen al mijn eigen bedrijf als voorbeeld: speciaal voor de Outlander hebben we een werknemer aangenomen, een nieuwe brug en meetapparatuur aangeschaft en een laadpaal gerealiseerd. En dan vergeet ik nog bijna ons bandenhotel, de container voor de opslag van de zomer en winterbanden van de Outlander." Ruim twee jaar geleden nam Cees Bosboom het bedrijf over van Jan Lancker, die zich in 1975 als Mitsubishidealer vestigde in Weesp. Als voormalige werknemer kwam hij in een warm bad terecht. "Onze grote trouwe klantenkring is bijzonder. Ik was al eerder 13 jaar werkzaam geweest bij dit bedrijf en de waardering die ik destijds had opgebouwd met klanten pak je zo weer op. Klantencontact staat bij ons echt voorop, voortkomen uit gemeende persoonlijke interesse in de mens. Zij moeten zich bij ons thuis voelen en dan kijken wij hoe wij zo betaalbaar mogelijk hun auto zo lang mogelijk op de weg kunnen houden." Angst voor de concurrentie van autostunters kent de dealer dan ook niet. "Uiteindelijk is de service van alles onder een dak toch goedkoper en dat ontdekken klanten ook."

Auto Lancker over Autoschade Herstel Weesp
Bosboom: "Vanaf het prille begin van Auto lancker werken we al met Autoschade Herstel Weesp samen. Je kunt bij Bertus Vinju voor alles aanbellen, hij maakt van elk probleem een oplossing. Daarbij levert hij pure kwaliteit, is flexibel en komt hij afspraken na. Het zijn echte vakmensen, ze leveren prachtig spuitwerk."