Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Samen verder

Taxicentrale Weesp-Muiden heeft na een jarenlange samenwerking in het particuliere, zakelijke en VIP-vervoer met Carey Holland uit Amsterdam, de stap genomen om het bedrijf over te nemen. Een operatie die voor alle werknemers de nodige aanpassing vergt. Aan directeur Barry Bonsen de taak om de overname in goede banen te leiden.

Hoe maak je van twee bedrijven met elk een andere cultuur een bedrijf waar alle werknemers met plezier werken en alle neuzen dezelfde kant op staan? Negen werknemers van Carey Holland, ook bekend onder de naam Budget Chauffeur Drive, verplaatsten dit jaar hun negen auto's naar de taxicentrale in Weesp. Barry Bonsen: "Ik wilde dat deze mensen zich meteen welkom zouden voelen in Weesp. Voor hen was het een grote omslag om van Amsterdam naar Weesp te verhuizen en te moeten integreren in een team van vijftig medewerkers. Dus hebben we ervoor gezorgd dat de werkplekken in orde waren, autosleutels bijgemaakt en ervoor gezorgd dat elke chauffeur meteen een kostuum kreeg aangemeten." Taxicentrale Weesp-Muiden en Carey Holland werkten al 25 jaar samen. Om beide bedrijven hun eigen identiteit en goede naam in de branche te laten behouden, is er gekozen voor de naam 'United Chauffeur Drive'. "Een hele mond vol, maar wel een naam die aangeeft dat we fysiek een bedrijf zijn. Voor onze planners maakt het niet uit of klanten vragen naar Taxi Weesp of Carey, zij weten altijd de juiste chauffeur en de juiste auto bij de juiste klus te combineren." Per 1 mei 2014 trok oprichter Dennis Sempel zich terug als directeur uit het bedrijf. Bonsen neemt sindsdien alle taken waar en is de leidinggevende van het bedrijf. "Dat was een grote beslissing", vertelt de voormalige bedrijfsleider van de taxicentrale. "Daarom wilde ik onderzoeken of ik over voldoende tools beschik om deze taak aan te kunnen en ben ik met 'CMC Training & Coaching' in zee gegaan. Ik raad iedereen zo'n traject op maat aan. Het is het dubbel en dwars waard." De visie van de taxicentrale staat onverminderd overeind: betrouwbaar, netjes en op tijd. Of er nu gekozen wordt voor een taxi, touringcar of limousine, bij Taxi Weesp weten klanten zich in goede handen bij de chauffeurs. "Wij gaan voor het totaalpakket", aldus de nieuwe directeur.

Taxi Weesp over CMC Training & Coaching
Barry Bonsen: "Op de Weesper B2B-dagen ontmoette ik Christel Meijer van CMC. We hadden een heel prettig gesprek. Als klant bepaal je bij CMC zelf waaraan je wil werken. Christel werkt doelgericht en dat zorgt ervoor dat je in een paar gesprekken veel kunt bereiken. Een zeer zinvol traject, er geen tijd voor hebben kan gewoon niet."