Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Het beste uit mensen halen

of Doen waar je sterk in bent

Vraag je wel regelmatig aan je medewerkers hoe het met ze gaat? Hebben ze nog plezier in hun werk en kunnen ze hun taken nog aan? Zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging? Vanuit de visie dat als je over de juiste tools beschikt om je werk te doen je effectiever functioneert, helpt Cristel Meijer van CMC Training & Coaching mensen op weg.

Of je nu manager, directeur of commercieel medewerker bent, als je inzicht in je zelf hebt over wat je goed doet en wat je nog kunt verbeteren, vergroot je de effectiviteit en het plezier in je werk. Dat is de stellige overtuiging van Cristel Meijer, oprichtster van CMC Training & Coaching. "Wie toegerust is voor zijn taak gaat met plezier naar zijn werk en is bereid een stapje harder te lopen", vertelt trainer en coach Meijer. "Ondernemers vergeten nog wel eens te vragen aan hun medewerkers of ze nog goed in hun vel zitten. Zeker in deze tijd waarbij bedrijven krimpen en werk zich opstapelt, is het goed om erbij stil te staan. Een coachend gesprek of een training kan mensen weer in de juiste richting zetten. Jammer genoeg wordt dat vaak vergeten."
CMC staat voor doelgerichtheid. Geen dure lange trajecten, maar kortdurende interventies. Een instrument dat CMC vaak gebruikt is de Mind Challenge, een toets die snel inzicht geeft in waar de zwakke en sterke punten van iemand liggen, welke valkuilen er vermeden moeten worden en waar verbeteringen te halen zijn. Meijer: "Wetenschap heeft aangetoond dat met een coachingstraject 65% van het ziekteverzuim wordt teruggedrongen en dat aandacht voor werknemers positiever motiveert dan een loonsverhoging." En die aandacht hoeft niet de kop te kosten. Met korte trajecten van vier maal twee uur behaal je al veel resultaat, zo stelt de trainer en coach.

CMC heeft naast persoonlijke trajecten ook grote organisaties als V&D als klant. Voor de laatste heeft ze het opleidingsbeleid vormgegeven en managers getraind en gecoacht. Haar roots liggen in de confectie, waar ze kledingmerken in de markt neerzette en zich ontwikkelde tot consultant. In 2007 startte ze met CMC. Meijer: "Het is heerlijk om jezelf te blijven ontwikkelen en te zien wat je met de juiste tools kunt bereiken. Doen waar je sterk in bent, ik gun het iedereen."

CMC over Taxicentrale Weesp-Muiden
Cristel Meijer: "Ik ontmoette Barry Bonsen dit najaar op de Weesper B2B-dagen. Hij zit met zijn medewerkers in een belangrijke ontwikkeling van zijn bedrijf. Ik mag ze hierbij helpen. Opvallend is de open cultuur en de bereidheid van de medewerkers om in beweging te komen. Taxi Weesp is een prachtig bedrijf."