Afbeelding

En de beste is...

Het gejuich in theater Philharmonie in Haarlem moet tot in de verre omtrek te horen zijn geweest toen bekend werd dat Smit & zoon uit Weesp door de vakjury verkozen werd tot Beste Onderneming van Noord-Holland.

Op 7 mei waren beide directeuren, Marc Smit en Hans van Haarst, samen met 12 medewerkers naar Haarlem afgereisd. Hoewel de verwachtingen hooggespannen waren had eigenlijk niemand echt rekening gehouden met het winnen van deze titel. De golf aan reacties en media-aandacht die volgde op de verkiezing was overweldigend. Taart, bloemen, interviews met lokale kranten en radio en een compilatie van de regionale tv. Er lijkt geen einde aan te komen. Hans van Haarst (CEO): "We zijn enorm trots en blij met alle steun, ook in de vorm van stemmen, die we hebben gekregen van onze klanten, collega-ondernemers en vrienden. Een bevestiging dat we op de goede weg zijn."

De fundamenten waarop dit Nederlandse familiebedrijf uit 1821 is gebouwd zijn stevig. Op dit moment wordt de directie gevormd door de zevende generatie. Sinds de laatste directiewisseling in 2005 is het bedrijf nog meer internationaal georiënteerd en uitgebreid met een aantal eigen vestigingen in het buitenland. Het van oorsprong handelsbedrijf in stokvis en levertraan is vandaag de dag meer een productiebedrijf met een drietal businesslines. Vanuit het hoofdkantoor in Weesp worden specialistische chemicaliën voor de leerindustrie ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Naast speciale chemicaliën voor de leerbranche is Smit & zoon één van de grootste toeleveranciers van functionele, natuurlijke oliën. Smit & zoon is zelfs het bedrijf met de langste historie als het gaat om levering van Omega-3 voedingssupplementen, met producten voor diervoeding en voedingsmiddelen. De derde businessline richt zich op de finishing van het leer, waaronder het toevoegen van speciale effecten als kleur of glans.

Talentontwikkeling
De nominatie en het winnen van de titel komen voor Smit & zoon op een zeer gunstig tijdstip. Het bedrijf groeit enorm en is op zoek naar nieuw talent. Margreta Barten, Manager Human Resources: "We zijn als bedrijf enorm in ontwikkeling en besteden veel aandacht aan innovatie, talentontwikkeling en duurzaam ondernemerschap. We doen daarin zeker niet onder voor andere grote werkgevers, maar gebruiken dit niet optimaal in onze communicatie. Ik hoop dat door deze media-aandacht nieuw talent ons beter weet te vinden."