Afbeelding

Nieuw college aan de slag, Herman Tuning wethouder EZ

Weesp heeft een nieuw college van B en W. Het stadsbestuur is op alle posities veranderd. Herman Tuning is de nieuwe wethouder van Economische Zaken.

De wisseling van de wacht is het gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen en de daaropvolgende coalitieonderhandelingen. De bestaande coalitie van VVD, CDA en D66 verloor de meerderheid. Geen van de partijen kon met verkiezingswinnaar WSP (Weesper Stadspartij) tot een deal komen, dus staan nu WSP, PvdA en GroenLinks aan het roer. Ze verdelen de drie wethoudersposten over vier personen. Dat zijn Astrid Heijstee en Jos van Veen (WSP), Peter Eijking (PvdA) en Herman Tuning (GroenLinks). Waarnemend-burgemeester Bas Jan van Bochove maakt het stadsbestuur compleet. De Weespers Heijstee, Van Veen en Eijking hebben geen ervaring met het stadsbestuur. Van Bochove en Tuning hebben dat wel, maar zijn nieuw in Weesp.

Tuning komt uit Hoofddorp en is acht jaar wethouder in de gemeente Haarlemmermeer geweest. In die periode heeft hij veel portefeuilles gehad. Van Verkeer en Vervoer, Cultuur, Milieu en Sociale Zaken tot Wonen en Volksgezondheid. "Ik vond alles leuk. Al heb ik in die jaren gemerkt dat mijn hart ligt bij onderwerpen waar de mensen zelf centraal staan. Mijn speerpunt als bestuurder is altijd geweest dat ik met iedereen in overleg ging. Van burgers, bedrijven en winkeliers tot dorpsraden. Ik vind dat je samen tot een besluit moet komen. En besluiten moeten er worden genomen. Je moet altijd in ogenschouw nemen dat je iets moet doen. Je kunt het niet met elkaar eens zijn, als je maar kunt uitleggen waarom je iets gedaan hebt. En dat wordt straks ook mijn kenmerk als wethouder: goed laten zien waar je mee bezig bent. Overigens is dat een speerpunt voor heel het college."

Portefeuilles
Herman Tuning (links op de foto) krijgt in Weesp onder meer Economische Zaken, Werk en Bijstand, Stadsbeheer en Begraafplaatsen in zijn portefeuille. Astrid Heijstee wordt locoburgemeester en is verantwoordelijk voor onder andere Sociaal Domein, Toerisme, Verkeer en Vervoer, Burgerinitiatieven en ze wordt wethouder Binnenstad. Jos van Veen neemt Financiƫn, Grondzaken, ICT en Maatschappelijk vastgoed onder zijn hoede. Peter Eijking bestuurt op Ruimtelijke Ordening en Water, Onderwijs en Jeugd, Kunst en cultuur en Volkshuisvesting. Burgemeester Bas Jan van Bochhove krijgt naast Openbare Orde en Veiligheid ook de portefeuille Burgerzaken en Voorlichting.