Enter Media breidt uit in het Gooi

Het WeesperNieuws heeft er een broertje en zusje bij. Op 21 mei verschenen de eerste edities van het HuizerNieuws en het BELNieuws, twee lokale huis-aan-huisbladen van de Weesper uitgever Enter Media.

HuizerNieuws verschijnt in Huizen in een oplage van 19.000 exemplaren. BELNieuws verschijnt in Blaricum, Laren en Eemnes (de 'BEL-gemeenten') in een oplage van 14.500. De redactie van de krant gaat samenwerken met Radio 6FM, de omroep in Huizen en BEL.

Enter Media is al meer dan twintig jaar uitgever van de veelgelezen lokale huis-aan-huiskrant WeesperNieuws. De uitgever (ook van deze B2B) breidde sinds 2008 de portefeuille lokale nieuwstitels gestaag uit met het DiemerNieuws, IJburgerNieuws, BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws. De nieuwe titels HuizerNieuws en BELNieuws zijn een logisch vervolg.

In de aaneengesloten regio van Amsterdam IJburg tot aan Eemnes (inclusief Hilversumse Meent, Driemond, Nigtevecht, Nederhorst den Berg en Muiderberg) verspreidt Enter sinds vorige maand 88.000 kranten. Door de uitbreiding van het gebied verwacht de Weesper uitgever meer lokale adverteerders, maar ook grotere regionale en landelijke adverteerders te trekken.