De straat op

Hebt u als ondernemer wel eens de wethouder nodig? Als u nu naar buiten loopt, bestaat de kans dat u hem zomaar tegen het lijf loopt. De nieuwe wethouder van Economische Zaken is Herman Tuning. Hij is iemand die graag de stad in trekt om te praten met de mensen die iets van de gemeente nodig hebben en om met eigen ogen te aanschouwen "waar we over praten", zoals hij zelf zegt. Die stijl van besturen hanteerde hij ook in de gemeente Haarlemmermeer, waar hij jarenlang wethouder was met uiteenlopende portefeuilles. Vanwege die ervaring deden zijn partijgenoten van GroenLinks Weesp een beroep op hem.
Tijdens een van de eerste wandelingen door Weesp bereikte de nieuwbakken wethouder ook het bedrijventerrein Noord. Hoe dat nu precies ging, bleef in het midden, maar Tuning vertelde dat hem tijdens die wandeling werd gewezen op 'het kantoor van Cor van der Poel'. De reputatie van de bevlogen IVW-secretaris was duidelijk al vooruitgesneld. Tuning stapte meteen maar even binnen bij Van der Poel. Beiden lieten weten met een goed gevoel terug te kijken op dat kennismakingsgesprek. Dat doet Tuning dus slim.
Overigens wees Van der Poel de wethouder meteen maar even op een verbouwingsplan van een nabijgelegen bedrijf dat in de ambtelijke molen is vastgedraaid. De nieuwe wethouder kon meteen aan de slag. Dat doet Van der Poel dan weer slim.

André Verheul
hoofdredacteur B2B