Afbeelding
Foto: Brian Elings

Weesp en Muiden economisch weer iets beter

Altijd goed om te vernemen: in Elseviers lijst van economisch sterkste gemeenten is Weesp iets verder opgeklommen. Weesp bezet nu plaats 37. De laatste twee jaar cirkelde Weesp rond plaats 40, daarvoor was het nog de 85e plek.

Weesp wordt in dit economische overzicht in één adem genoemd met Muiden. Het rapportcijfer 7,25 is hetzelfde als in voorgaande jaren. Er staan ruim 400 gemeenten op de lijst. Weesp/Muiden scoort nog steeds verreweg als beste in deze regio. De IVW stelt daarmee vast dat Weesp en Muiden redelijk goed door de crisis komen.
De economische regio Hilversum blijft een grijze middenmoter, maar klimt wel iets op. Volgens de IVW is dat in belangrijke mate dankzij de bijdrage van Weesp/Muiden.


Herinnering IVW-enquête

De IVW heeft tot nu toe al ongeveer 30 procent respons gekregen op de jaarlijkse IVW-enquête. Deze enquête is per e-mail verstuurd aan de leden. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat de wensen en problemen van bedrijven zijn, is het beter om nog meer reacties te krijgen. Mocht u dat nog niet gedaan hebben, dan hierbij een vriendelijk verzoek dat nog even te doen. Het duurt niet lang en uw mening is waardevol, want het helpt de IVW bij het stellen en afstemmen van het beleid.