Afbeelding

Geen omkijken meer naar P&O

Raymakersvande Bruggen (RvdB) neemt bedrijven graag hun zorgen om personeel uit handen. Daarin is het bedrijf gespecialiseerd. "Wij zijn een vraagbaak in Weesp voor alle P&O-vraagstukken die er bij ondernemers kunnen leven", vertelt directeur Michiel van Aschbeck.

Of het nu gaat om instroom, doorstroom of uitstroom van personeel, elke fase heeft haar eigen vraagstukken die vragen om zorgvuldigheid, kennis van de arbeidsmarkt en arbeidsjuridische deskundigheid. RvdB heeft deze kennis in huis. Michiel van Asbeck: "Ondernemers kunnen met hele specifieke vragen komen omtrent medewerkers: Hoe vind ik de juiste man of vrouw voor deze functie? Wat is een redelijk salaris? Hoe kan ik arbeidsvoorwaarden aanpassen of een ontslagprocedure in gang zetten? Voor al deze vragen hebben wij deskundigen in huis. Het komt ook voor dat we het hele P&O-deel van een bedrijf voor onze rekening nemen, dan heeft de ondernemer er geen omkijken naar."
Het volgen van en bedrijven attenderen op wettelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op het personeelsbeleid van een bedrijf rekent RvdB tot haar kerntaak. Momenteel staan er twee wetten op stapel die per 1 januari 2015 verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor het MKB. De al vaker uitgestelde Wet werkkostenregeling beperkt bedrijven in fiscaal opzicht in het verstrekken van vergoedingen aan hun werknemer. De Wet flexibiliteit en zekerheid beperkt de mogelijkheden van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor wat betreft inhoud en tijdsduur. "Dat zijn zaken waar ondernemers echt rekening mee moeten houden", zo stelt de directeur.

RvdB zetelt sinds 1998 in Weesp. De goede bereikbaarheid en de vriendelijke uitstraling van de stad en haar omgeving maken het voor het bedrijf een ideale locatie. Van Aschbeck realiseert zich dat de activiteiten van RvdB minder bekend zijn: "Dit interview is een leuke aanleiding om onze HR-ondersteuning aan bedrijven meer kenbaar te maken in Weesp. Dus Henk Simon van Vic's, dank je wel voor dit vriendelijke gebaar."

RvdB over Vic's Broodjes2day
Michiel Van Aschbeck: "Op vrijdagmiddag zijn de warme snacks van Vic's broodjes2day vaste prik bij RvdB. Een heerlijk moment en ik durf te zeggen: de kroketten zijn opvallend lekker. Net als de broodjes die we regelmatig bestellen voor de lunch. Bij Vic's werken gewoon hele vriendelijke en flexibele mensen. Niets is te veel, alles kan."