Afbeelding
Foto: Brian Elings

Meer samenwerking school en bedrijfsleven

Naar aanleiding van het artikel 'Kloof tussen theorie en praktijk' in de vorige B2B, doet het Casparus College een oproep om de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de Weesper school te versterken. Een bericht van de vakleerkrachten Willem Liefting en Dayenne Haas.

Tijdens de IVW BusinessClub bij ons op school op 18 maart hebben wij hierover al met een aantal bedrijven gesproken. Mede door de enthousiaste reacties van deze bedrijven hebben wij het plan opgevat om 4e-jaarsleerlingen Techniek enkele uren per week, continu, te stationeren in bedrijven binnen Weesp. Hierbij denken wij aan vaste stageplekken waar, om de paar weken, leerlingen worden gestationeerd. Uiteraard in verschillende sectoren van de techniek. Daarnaast zijn wij aan het inventariseren of wij in het eerste jaar Techniek (3e jaar vmbo) onze leerlingen een VCA-lightdiploma kunnen laten halen, daar dit voor het bedrijfsleven vaak een vereiste is.

Graag willen wij in gesprek gaan met bedrijven om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Na een gesprek met de secretaris van de IVW is besloten deze mail op te stellen om de volgende stap te kunnen zetten op weg naar een vruchtbare samenwerking tussen het bedrijfsleven en het Casparus College. Onze leerlingen zijn het toekomstige technisch personeel voor bedrijven. Door ze kennis te laten maken met veel verschillende bedrijven en sectoren binnen de techniek, kunnen deze leerlingen goede keuzes maken voor hun toekomst. Inmiddels werken wij al nauw samen met de ROC's van Amsterdam en Hilversum en met Bouwmensen in Naarden. Leerlingen gaan hier per toerbeurt naartoe om van alles te zien en te leren op het gebied van bouw, hout, metaal, installatie- en elektrotechniek. In het volgende schooljaar willen wij invulling gaan geven aan dit samenwerkingsproject. Om die reden nemen wij nog voor de zomervakantie telefonisch contact met u op.

Uiteraard juichen wij het toe als u op basis van dit mailbericht al wilt reageren en staan wij open voor iedere reactie. U kunt reageren via wliefting@cc.gsf.nl of dhaas@cc.gsf.nl.