Afbeelding
Foto:

Weesper ondernemers
in Economic Board
Gooi & Vechtstreek

Eind juni is de Economic Board Gooi & Vechtstreek gelanceerd, een groep ondernemers en bestuurders die de regionale wethouders Economische Zaken adviseert met als doel de regio economisch te versterken. In de Board hebben onder anderen de Weesper ondernemers Cees van Vliet en Ron Bot zitting genomen.

De Board moet zorgen voor een optimale verbinding tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Gedeputeerde Jan van Run, onafhankelijk voorzitter van de Board, gaf bij de oprichting aan dat de focus wordt gelegd op de drie regionale speerpunten: media, zorg en toerisme. Hij nodigde uit vooral kritische vragen te blijven stellen richting de Board en gezamenlijk over gemeente- en regiogrenzen heen te kijken.

Wimar Jaeger, voorzitter van het regionaal portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken, overhandigde symbolisch een baksteen aan de voorzitter van de Board, als eerste steen om een stevige Board mee op te bouwen. Jaeger gaf aan dat de regio Gooi en Vechtstreek over een gezonde economie beschikt, die vooral gedragen wordt door ondernemers. De economische ontwikkeling dient wel verstevigd te worden en hierbij is de overheid onmisbaar. Een taak die hij voor de Board ziet weggelegd is de economische advisering en tevens vertegenwoordiging van de regio binnen de Noordvleugel van de Randstad. Hij riep de bestuurders op om het belang en de urgentie van toekomstige adviezen vanuit de Board zeer serieus te nemen. Voor de Board had hij ook nog enkele adviezen: denk breed, trek de beste mensen aan en wees bereikbaar en aanspreekbaar.

Aansluitend op de lancering vond de Boardvergadering plaats, waarin het eerste advies door de Board is uitgebracht richting het regionaal portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken. Dit advies betreft een Plan van Aanpak ten aanzien van een regionale inbreng voor samenwerking met Almere in het kader van de Floriade 2022. De regio heeft de kennis die Almere kan gebruiken, o.a. op het gebied van media, toerisme en zorg. Middels kruisbestuiving liggen er mooie kansen om duurzame eindresultaten te behalen.

Op de foto staan de Boardleden Bob Verburg, Joop van Dort, John Leek, Jan van Run (voorzitter), Henk Heijman, Désirée Majoor, Cees van Vliet, Peter Driessen, Ron Bot en Patricia Esveld. Verder zijn ook Hans Hillen, Niek Ketting, Tom Coronel en Laurens Leeuwis Boardlid.