Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Meterhoge vlammen slaan uit leeg pand

Het was iets waar je op kon wachten: in het sterk verwaarloosde pand aan de Bloemendalerweg brak op 10 augustus brand uit. Metershoge vlammen sloegen uit het dak toen de brandweer arriveerde. Dat de brand snel onder controle was, was voor een belangrijk deel te danken aan een enorme hoosbui die net op dat moment boven het Weesper bedrijventerrein losbarstte.

Het verbaast werknemers van de omliggende bedrijven niets dat Bloemendalerweg 30 is uitgebrand. Al jaren staat het pand leeg en verkrot het met de dag verder. Soms lopen er mensen belangstellend of keurend omheen, meestal gebeurt er niets. De bomen groeien dan ook door het gebroken glas in de kozijnen heen.

Het pand is sinds 2004 in handen van investeringsmaatschappij Van Baerlestraat. Het staat al veel langer leeg. In het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein en het KVO-keurmerk werden en worden al langer van verschillende kanten pogingen ondernomen om met de eigenaar in gesprek te komen om iets met of aan het gebouw te doen. Tot dusver zonder resultaat.

Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Opmerkelijk is wel dat de politie de volgende dag al aan het WeesperNieuws meldde dat brandstichting wordt uitgesloten. Volgens een woordvoerder was er geen reden om een nader onderzoek in te stellen. Overigens is er wel een buurtonderzoek geweest.

De brand brak op een zondagmiddag uit, tegen vijf uur. Het vuur verspreidde zich razendsnel aan de achterkant van het gebouw in een lege opslagloods. Ondanks de slechte staat van het pand is de schade op het oog aanzienlijk.