Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Rij zorgeloos

Keuze uit veertig nieuwe auto's van verschillende merken die meteen beschikbaar staan om privé geleased te kunnen worden: dat is het nieuwste initiatief van oude rot in het vak Theo van Kan. Met zijn bedrijf Car Service Direct biedt hij per 12 september particulieren zorgeloos rijden aan onder de naam rijzorgeloos.nl.

Het idee van privé een auto leasen is niet nieuw in autoland. Al langer kiezen mensen ervoor om voor een vast bedrag per maand te rijden en geen zorgen meer te hebben over de kosten van onderhoud. Dealers springen in op de angst van mensen die in de huidige tijd een aankoop van een nieuwe auto niet aandurven. Theo van Kan kent met zijn meer dan vijfenveertig jaar ervaring de automarkt als geen ander: "Rijzorgeloos.nl maakt het mensen net even gemakkelijker dan andere Private Lease-constructies: in de showroom kun je auto's vergelijken en een keuze maken. Als de overeenkomst met de leasemaatschappij rond is, maakt Car Service Direct de auto rijklaar en kun je de volgende dag al rijden." Voor kleine werkgevers is de constructie ook interessant: "Geef werknemers een autovergoeding waarmee ze privé kunnen leasen in plaats van een auto van de zaak. Na een eventueel ontslag blijft de auto bij de werknemer en zit het bedrijf niet met een auto in zijn maag."
Van Kan ziet veel kansen in zijn nieuwe mobiliteitsconcept: "Mensen zijn van alle zorgen voor hun auto af: afschrijving, verzekering, houderschapsbelasting, reparatie, onderhoud en banden. Alles zit in het maandbedrag, alleen de brandstofkosten komen er nog bij." Je eigen auto koopt Rijzorgeloos.nl desgewenst terug. "Mensen hebben geen omkijken meer naar hun auto. En dat allemaal op een en het zelfde adres in Weesp", vertelt Van Kan enthousiast.

Met Car Service Direct zit Van Kan weer als een spin in het web van de automarkt. Als onderdeel van Bosch serviceorganisatie is het bedrijf gespecialiseerd in onderhoud en schadeherstel van alle merken auto's. Tevens is het partner van vrijwel alle leasemaatschappijen in Nederland. Van Kan: "Ik ben blij dat ik dit initiatief kan ontwikkelen. Ik weet zeker dat Car Service Direct met Rijzorgeloos.nl iets heel moois in Weesp neerzet."

Car Service Direct over Ford Splinter
Car Service Direct zoekt in Rijzorgeloos.nl de samenwerking met buurbedrijf Ford Splinter. Van Kan: "Ik ken Jan Jaap Splinter als een zeer loyale collega. We doen veel voor elkaar. In Rijzorgeloos.nl is hij mijn voorgenomen partner voor de toekomst en met zijn kennis en onze gezamenlijke visie op service heb ik alle vertrouwen in onze samenwerking."