Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Om de hoek

Ford presenteert een gloednieuwe lijn in bedrijfswagens met vier modellen in alle prijsklassen. Het Amerikaanse merk is een van de weinige automerken die het in deze tijd aandurft om zo veel nieuwe auto's tegelijk in de markt te zetten, stelt Forddealer Jan Jaap Splinter. De keuze is groot bij Ford en hoe ideaal is het dan voor ondernemers dat de dealer om de hoek zit.

"Voor nieuwkoop, maar ook voor onderhoud en service hoeven ondernemers en particulieren Weesp niet uit", vertelt Forddealer Jan Jaap Splinter met enige trots. Het autobedrijf aan de Hogeweyselaan is een van de tien dealers in Nederland die met het concept Cars & Joy auto's van alle merken in service en onderhoud voorziet. Ook in de aankoop en verkoop van occasions beschikt Ford Splinter over een ruime keus. Splinter legt uit hoe het komt dat Ford ondanks de moeizame automarkt zich tegen de stroom in kan blijven vernieuwen en ontwikkelen: "Ford is een gedegen Amerikaans merk en in Amerika gaat het goed in de automarkt. Het tegenovergestelde helaas van de Europese markt, waar Ford geld op moet toeleggen. Maar door toch ook steeds nieuwe modellen – particulier en zakelijk - in Europa te blijven presenteren, blijft de consument op de hoogte en daardoor dicht bij het merk. Dat is een strategie waardoor ik ondanks crisis op crisis in Weesp toch een groeiende markt ervaar."

Het gaat goed met Ford Splinter. De cijfers liegen er niet om. In de drie jaar dat Splinter zich in Weesp vestigde als opvolger van Van Nes, die in 2011 failliet ging, laat de omzet een stijgende lijn zien. Niet gek voor een beginnende ondernemer, die zijn deskundigheid en ervaring in 20 jaar heeft opgedaan bij de Forddealer in Naarden. De liefde voor het merk ontstond daar. Hoe mooi is het dan om die passie te bundelen in een eigen dealerschap? Splinter: "Inderdaad was het een frisse uitdaging. Bij Ford Splinter is iedere klant uniek en het is fijn dat we het vertrouwen hebben kunnen terugwinnen. Het feit dat 1500 klanten hun auto bij ons in onderhoud hebben en de goede prijs-kwaliteitverhouding waarderen, zegt wel iets."

Ford Splinter over Car Service Direct
'Beter een goede buur dan een verre vriend.' Deze uitdrukking komt niet zomaar op bij Splinter in de relatie met Car Service Direct en de samenwerking in Rijzorgeloos.nl. Splinter: "We doen al veel samen en ook in Rijzorgeloos.nl vullen we elkaar aan. We hebben een gezamenlijk doel, namelijk dat Weespers voor hun auto Weesp niet uit hoeven. Dat is wat we samen willen bereiken."