Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

'De IVW-formule klopt'

Bedrijvenvereniging IVW bestaat 50 jaar. Er zijn in Weesp en Muiden honderden ondernemers die daar graag iets over zouden willen zeggen. We kozen voor de Niels van de Griend. Al jaren IVW-fan.

Een constante factor en ongelooflijk belangrijk, zo typeert notaris Niels van de Griend de IVW in Weesp. Een groep prettige mensen, die ervoor zorgt dat de sfeer in ondernemend Weesp positief is. Alleen al om die reden is Van Elten Netwerk Notarissen lid vanaf haar start in 1994. Van de Griend roemt de open sfeer en het gevoel dat de IVW er voor alle bedrijven is. De 'wat-kunnen-we-voor-u-doenmentaliteit', die ook na al die jaren en bestuurswisselingen nog volledig overeind staat. De notaris is vooral fan van de maandelijke businessclub: "De formule klopt helemaal. Eerst een formeel gedeelte waarbij de leden even kort op de hoogte worden gehouden van wat er speelt en dan, voor mij het interessantste, de borrel. Hoe gemakkelijk is het dat je als ondernemers even met elkaar kunt afstemmen. Ik maak altijd vooraf een lijstje: dit wil ik van die weten en bij die ondernemer wil ik een afspraak. Het is heerlijk informeel, maar o zo effectief. Ook voor leden als wij, die niet op een van de industrieterreinen gevestigd zijn, is de IVW van veel waarde, juist vanuit de klasieke business-to-businessgedachte." Ook de B2B-dagen mogen op de waardering van de notaris rekenen. Achter zijn eigen stand is hij niet lang te vinden, liever loopt hij rond en ontmoet hij ondernemers. De passie van mensen om te ondernemen, iedereen die zijn best doet om zich te profileren: het geeft hem energie en brengt hem op ideeën. In veel opzichten vormen ontmoetingen met andere ondernemers zo een inspiratiebron.

Tweerichtingverkeer
Zelf ziet hij het als zijn taak - hij begon zijn carrière als gymonderwijzer - de kennis die hij nu eenmaal heeft over taaie notarisonderwerpen te delen met anderen: de maandelijkse column in dit magazine, de lunchlezingen voor bedrijven, hij maakt er graag tijd voor vrij. Van de Griend: "Je kunt natuurlijk denken dat wij als het enige notariskantoor in Weesp een monopoliepositie hebben. Dat is ook zo, maar wij moeten die positie wel verdienen. Ook daarom zoek ik graag contact met ondernemers en als het even kan breng ik notariële akten zelf even langs. Een klein verfrissend ritje op de fiets en je maakt kennis met de ondernemer in zijn of haar eigen inspirerende omgeving. Het is altijd tweerichtingverkeer. Niets mooier dan dat."