Afbeelding

Weesper
bedrijventerreinen van boven

Op de website van de IVW staat een filmpje dat is gemaakt van de Weesper bedrijventerreinen. Vanuit een bijzonder perspectief: dat van een vogel.

De beelden zijn gemaakt met een drone. De vlucht begint bij Abbott en geeft een fraai beeld van de voormalige Vitamine C-fabriek van Van Houten en het omliggende eigen terrein. Daarna vliegt de drone verder naar de Nijverheidslaan. Vanuit de lucht is goed zien hoeveel bedrijven hier zitten en hoe ze de ruimte hebben verdeeld. De opnames op Noord beginnen met een close encounter met de Denso-klok. Als de camera nog verder omhoog gaat, is pas goed te zien hoe groot de magazijnen van Denso eigenlijk zijn. De film eindigt met de Rijnkade. Van boven is goed te zien hoe mooi de panden van Van Wijnen en CTJ van Vliet zijn opgeknapt en welke kansen er liggen in de rest van deze straat. De film is te zien op www.ivw-weesp.nl.


Nieuwe leden

De IVW begroette de afgelopen periode weer nieuwe leden.

Zoals Van Hemert Schilderwerk en Onderhoud, het bedrijf van Johnny en Norma van Hemert die al meer dan 25 jaar ervaring hebben als huisschilder. De IVW verwelkomt ook Flexter en Kookers, twee nieuwe 'Citystarters' aan het Stationsplein. Ook Explore van Peter Lute uit Muiden is lid geworden: het is de locatie waar de IVW op 31 oktober het jubileumfeest houdt.