Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Creëer je eigen ruimte

Wat doe je als je op zoek bent naar een winterstalling voor je caravan en je merkt dat er bij de boeren in de buurt geen plaats meer is? Juist. Je begint je eigen opslag- en stallingbedrijf. Dat is het verhaal van Robert van Linden en Gwen Sesier. Met hun bedrijf De Hallen bieden ze sinds oktober in Weesp opslag en stalling op maat. Voor bedrijven en particulieren.

"Mensen mogen zelf meedenken over hoeveel vierkante meter ze in De Hallen willen huren en hoe ze die willen inrichten", vertelt Robert van Linden enthousiast. Hij onderbreekt voor het gesprek even zijn werkzaamheden in de werkplaats. Het wordt een multifunctionele ruimte met faciliteiten waar klanten van de stalling en opslag ook gebruik van mogen maken en waar ze kunnen klussen aan hun boot, motor of auto. "Een kwestie van reserveren en dan kun je lekker zelf aan de slag. Deze werkwijze past volledig in onze filosofie", aldus de ondernemer. De Hallen aan de Pampuslaan met grote overheaddeuren aan de achteringang aan de Ambachtslaan, biedt 4000 m2 aan verwarmde opslag voor caravans, campers, auto's, motoren, boten en aanhangers. "Of wat iemand maar gestald wil hebben, er is altijd wel een geschikte plek te creƫren", voegt Gwen Sesier eraan toe. "Zo hebben we ook opslagruimten die afgesloten kunnen worden, maar ook als je slechts twee vierkante meter nodig hebt voor bijvoorbeeld je motor, kan dat. Bij ons betaal je alleen voor wat je gebruikt en ook alleen maar de dagen dat je het nodig hebt. Niet meer en niet langer, daarin onderscheiden we ons van andere opslagbedrijven."
Het ondernemersstel denkt dat ze met dit flexibele concept Weesp veel te bieden heeft: "Fijn voor de particulier die in de winter een plekje voor zijn boot of caravan zoekt, maar ook voor bedrijven die soms hun voorraad tijdelijk willen opslaan. We verwachten ook veel van de kantoor- en bedrijfsruimten die in verschillende maten te huur zijn en naar eigen behoefte zijn in te richten." Zo heeft Hans ter Haar met zijn bedrijf Carservice al een aantal vierkante meters ingericht in De Hallen en biedt hij service aan auto's, motors en boten.

De Hallen is een nieuwe uitdaging voor Robert en Gwen. In hun andere leven zijn ze horeca-ondernemers, begonnen in Fort H in Muiden, waar ze nu alleen nog de haven exploiteren. Hun kookkwaliteiten tonen ze in Brasserie 19, het restaurant bij Golfclub Almeerderhout. "Een heerlijke plek, maar in de winter wat te rustig. Daarom lijkt De Hallen ons een goede aanvulling, en net zoals in de horeca willen wij ook hier gastheer en gastvrouw zijn voor onze huurders. Wij gaan voor persoonlijke ondersteuning en stellen ons dienstverlenend op. Als horecamensen kunnen wij niet anders, die werkwijze zit ons in het bloed."