Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Kansen pakken

Terug op het vertrouwde honk. MEM Geveltechniek voelt zich thuis aan de Flevolaan 7, waar het bedrijf sinds 2013 het pand deelt met Stobag Zonweringsystemen. Een move die MEM de kans bood om naast sales zelf de productie weer ter hand te nemen en leidde tot een explosieve groei van het bedrijf.

Nog maar twee jaar geleden begonnen Fred Meulenkamp en Kees van der Manden met MEM Geveltechniek. De twee ondernemers komen voort uit eerst Pover Weesp en later Stobag. Meulenkamp: "Na de switch van Stobag om zich nog uitsluitend op dealers te richten met verkoop van zonweringproducten, misten Kees en ik onze omgang met klanten en de begeleiding van het hele proces van advies, verkoop tot plaatsing van de serres en de kozijnen. Om kort te zijn, we misten het eindresultaat." Hun idealen achterna startte het tweetal met MEM aan de Zuiderzeelaan. MEM staat voor Meulenkamp en Van der Manden, maar ook voor Merkbaar Echt Maatwerk. Klanten uit hun oude netwerk kwamen hun weer op het spoor en het bedrijf groeide gestaag.

Dat was januari 2013. Meulenkamp: "Ons bedrijf kwam in het derde kwartaal 2013 in een stroomversnelling toen onze vroegere werkgever Stobag ons benaderde. Het moederbedrijf Stobag Zwitserland had besloten om de productie volledig te verplaatsen van Weesp naar hun fabriek in Zuid-Duitsland. In Weesp kwamen er dus machines vrij. Waren wij geïnteresseerd om die met een huurkoopconstructie over te nemen en voor Stobag Benelux in Weesp de assemblage van hun producten voor de dealers over te nemen? Dat waren wij zeker!" Voor MEM betekent dit een continue onderstroom van opdrachten voor Stobag, naast de mogelijkheid voor productie voor hun particuliere klanten. Daarnaast kunnen ze hun kozijnen, serres en glazen schuifwanden weer demonstreren in de showroom van Stobag. Het team van MEM is inmiddels uitgebreid met drie vaste collega's en vier zzp-ers voor de uitvoering.

MEM over Stobag
Meulenkamp: "De relatie met Stobag is er een van een groot onderling wederzijds vertrouwen. Voor ons is het een compliment dat Stobag onze kwaliteit waardeert volgens hun strenge Zwitserse maatstaven. We vinden het heerlijk om weer samen te werken met onze oud-collega's, de oude cultuur staat nog volledig overeind." Aan de andere kant kunnen wij onze klanten de kwalitatieve zonwering van Stobag aanbieden. Een pure win-winrelatie."