Afbeelding
Foto: Rabobank

Rabobank rekent af
met pessimisme
en gemopper

De Ondernemersavond van de Rabobank Amstel en Vecht van maandag 17 november staat in het teken van nieuwe ideeën en nieuwe energie. Ook het Weesper bedrijf Smit & Zoon speelt die avond een belangrijke rol.

Tijdens de avond, die weer wordt gehouden in de Schouwburg van Amstelveen, wil de Rabobank afrekenen met pessimisme en gemopper. Nu er toch weer sprake lijkt te zijn van voorzichtige economische groei, is het tijd om de draai te maken naar positiviteit, halfvólle glazen en nieuwe energie, stelt de bank.

De gasten van de Rabobank - dat zijn de ondernemers uit deze regio, en niet in de laatste plaats de ondernemers uit Weesp, Muiden en omstreken - krijgen deze avond een inspirerend programma voorgeschoteld. Zo zijn er twee gastsprekers die voorlopers zijn op het gebied van start-ups, innovatie en marketing: Patrick de Zeeuw en Wouter de Vries.

Patrick de Zeeuw is van Startupbootcamp Global en vertelt over nieuwe ideeën, trends en 'ontwrichtende innovaties'. Hij neemt een aantal start-ups mee uit het programma E&M-Commerce, die tijdens de avond en netwerkborrel hun ideeën aan de ondernemers presenteren. Wouter de Vries is professor dienstenmanagement aan de VU en gaat in op wat de impact van deze en andere nieuwe ideeën zijn op marketingstrategie, promotie en klantloyaliteit. Hij geeft ondernemers handige tips en praktische tools om direct met nieuwe energie aan de slag te gaan. De afsluiting van de avond wordt verzorgd door cabaretier Jan Jaap van der Wal, dus dat wordt scherp en kritisch. Inschrijven voor de avond kan op de website van de Rabobank. Zie ook de advertentie in dit blad.

Local hero
Een belangrijk onderdeel van het programma zijn portretten van drie 'local heroes', succesvolle ondernemingen uit onze regio. De Rabobank kwam hiervoor onder andere uit bij Smit & Zoon uit Weesp. Begin vorig jaar werd Smit & Zoon door de IVW uitgeroepen tot Weesper onderneming van het Jaar. Dit jaar werd Smit & Zoon uitgeroepen tot beste onderneming van Noord-Holland. Als we het over 'nieuwe energie' hebben, dan is dat bij Smit & Zoon de drive om met innovaties het proces van leerbehandeling (leerlooien) aanmerkelijk te verschonen. Voor dit familiebedrijf, gevestigd aan de Nijverheidslaan, blijkt duurzaamheid de sleutel tot groei en nieuwe successen.