Jan Ruitenbeek en Marco Ruitenbeek.
Jan Ruitenbeek en Marco Ruitenbeek.

Drukkerij wordt Print

De broers Wim, Gijs en Jan Ruitenbeek hebben per 1 oktober afscheid genomen van het familiebedrijf. De jongere generatie Marco, Ingmar en Howard Ruitenbeek had de zaak aanvankelijk van hun vaders en ooms willen overnemen, maar zag daar uiteindelijk onvoldoende toekomst in. De overname door BakkerBaarn (sinds 1895 en Hofleverancier) bleek vervolgens de beste en meest logische stap, legt Marco Ruitenbeek uit. "Wij zijn hier erg blij mee. We blijven doen waar we goed in zijn en de naam Ruitenbeek blijft behouden in Weesp." De naam krijgt dus wel een kleine wijziging, want 'Drukkerij' verandert in 'Print'. Dat geeft toch aan dat er een wijziging is en print past beter bij deze tijd, legt Marco uit.

Hij hecht eraan om te benadrukken dat Drukkerij Ruitenbeek niet failliet was, zoals kwade tongen volgens hem beweerden. Ruitenbeek Print kan nu meer bieden, met name op het gebied van voorraadbeheer en bestellen via internet.

Wim, Gijs en Jan maakten de beslissing bekend in een brief aan klanten en andere relaties. Zij schrijven daarin onder meer: "Het is voor ons van groot belang ons bedrijf over te kunnen dragen aan een bedrijf met dezelfde normen en waarden als onze Drukkerij Ruitenbeek. Ook het feit dat Marco, Ingmar en Howard hun werkzaamheden op een goede manier kunnen voortzetten, is met een partij als BakkerBaan gewaarborgd. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld. Wij hebben u altijd het beste proberen te bieden en gaan dat in de nieuwe setting alleen maar beter doen. Ook gaan we u meer mogelijkheden op grafisch gebied bieden."

Marco gaat de buitendienst bemannen, Ingmar blijft de printshop leiden en Howard blijft het voorbereidende werk in de studio doen. Zij vormen de vierde generatie in het familiebedrijf, dat door hun overgrootvader Willem Ruitenbeek senior in 1903 achter zijn huis aan de toenmalige Muiderbinnenweg is begonnen. Vijf jaar geleden maakte B2B een reportage van het familiebedrijf waarin ook de toekomst ter sprake kwam. Toen werd al duidelijk dat het geen uitgemaakte zaak was dat de vierde generatie de zaak zou overnemen, onder meer vanwege de grote investeringen die telkens nodig zijn om in de sterk veranderende grafische sector bij te kunnen blijven.