Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Investeren in service

Het gaat goed met Houthandel De Vechtstreek. Na de verhuizing in 2005 van de Blomstraat in hartje Weesp naar de Pampuslaan in Noord is het bedrijf toe aan een volgende uitbreiding en voegt het 450 m2 toe aan de al bestaande 1600 m2. Juist in deze tijden moet je dit soort dingen doen, vindt eigenaar Cees Verkerk.

De uitbreiding biedt de allround toeleverancier aan bouwbedrijven, aannemers en zzp'ers in de bouw mogelijkheden om de service aan zijn klanten te vergroten: een nog grotere voorraad aan bouwmaterialen en nog meer ruimte voor de showroom, met nog meer mogelijkheden om zijn klanten te informeren over keuzes in producten en materialen. "Juist in deze tijden moet je dit soort dingen doen", stelt ondernemer Cees Verkerk. "Door te investeren in de service aan je klanten, door moeite te doen om aan elke wens tegemoet te komen, bind je mensen aan je bedrijf. Is het deze keer een kleine hoeveelheid tegels, de volgende keer komen ze voor een hele verbouwing. Het gaat erom dat je de dingen regelt voor je klanten. Of zoals je wilt, wij ontzorgen onze klanten. Een modewoord, maar wij doen het echt." Deze filosofie legt het bedrijf geen windeieren. Verkerk: "Als mensen horen wat wij per medewerker omzetten, zijn ze zwaar onder de indruk. Dat komt omdat mijn mensen net zo hard voor dit bedrijf willen werken als ik. Dat motiveert. Al moeten ze keihard werken, ze weten zich gewaardeerd. Deze houding betaalt zich terug."

De geschiedenis van Houthandel De Vechtstreek gaat terug naar 1929 toen Jan Vreeswijk startte aan de Amsterdamsestraatweg in Weesp. Het familiebedrijf verhuisde in 1938 naar de Blomstraat, net achter het centrum. In 1995 werd bedrijfsleider Cees Verkerk de nieuwe eigenaar. De verhuizing in 2005 bood hem de mogelijkheid om zijn ideaal, een allround toeleveringsbedrijf in de bouw, te realiseren. Verkerk: "De Vechtstreek levert alles wat je nodig hebt bij het bouwen of renoveren van een huis. Het meeste is op voorraad, maar ook als ik moet bestellen heb ik het materiaal binnen een paar dagen in huis."

Houthandel De Vechtstreek over Aannemer Methorst
Verkerk: "Met Wijnand en Robert Methorst werk ik al samen vanaf dag één. Wij spreken dezelfde taal in zakendoen. Het is geven en nemen op basis van vertrouwen. Methorst heeft onze toko hier ingericht met een kantoor en de showroom, zij zijn onze huisaannemer. Vanzelfsprekend, zij weten precies wat ik wil. Onze bedrijven passen bij elkaar. Methorst is onze grootste klant, maar bovenal zijn het hele aardige mensen."