Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Tot in de puntjes

Met nu ook het kantoor gelokaliseerd in het pand aan de Pampuslaan is Timmerman en Aannemersbedrijf Methorst in Weesp compleet. Al eerder in 2006 verplaatste Methorst zijn timmerfabriek van Driemond naar Weesp, bewust vlak naast hun grootste samenwerkingspartner Houthandel De Vechtstreek.

Meteen bij binnenkomst in de hal weet je dat het hier gaat om een ambachtelijk bedrijf. Een solide houten trap leidt naar een al even solide kantoor, als een kubus hoog gebouwd in de timmerfabriek. Stevig en degelijk. De broers en eigenaars Wijnand en Robert Methorst zijn gelukkig met de realisatie van ook het kantoor in het bedrijf. Robert: "Het klopt nu. Tot twee maanden geleden deden we onze administratie nog vanuit ons oude kantoor in Driemond. Maar de werkzaamheden zijn zo toegenomen, dat werkte niet meer op afstand." De broers zijn de derde generatie in het familiebedrijf dat in 1931 door opa Wijnand werd gestart. Vader Bob bracht het bedrijf terug van dertig tot twee man personeel, al snel bijgestaan in het werk door zijn zoons Wijnand en Robert. Met trots noemen zij zich een ambachtelijke aannemer. Wijnand: "In onze timmerfabriek kunnen we alles maken. Het is puur maatwerk en snel te realiseren, waardoor er geen uren verloren gaan. Het moment dat we in 2000 toe waren aan de vervanging van ons oude machinepark is het startsein geweest voor uitbreiding van ons bedrijf en zijn we uitgegroeid tot tien medewerkers." In 2005 verhuisde het bedrijf naar de door henzelf gebouwde locatie aan de Pampuslaan in Weesp. Ruimer dan de oude locatie in Driemond en vanzelfsprekend vlak naast hun hofleverancier Houthandel De Vechtstreek.
"Elke klus doen we met dezelfde passie", vertellen de broers. "Of het nu om een klemmend raam gaat of om een heel nieuw huis, in beide gevallen zorgen we dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Wij doen dan ook niet aan een 9-5-cultuur. Onze kracht is dat we meedenken met de portemonnee van onze klant: wat is nu haalbaar? Welke onderhoudskosten kun je nog verwachten? Wat kun je beter uitstellen? Collega's verklaren ons om deze mentaliteit soms voor gek, maar elke extra bestede minuut komt uiteindelijk naar ons toe."

Methorst over Houthandel De Vechtstreek
"Samen optrekken met je toeleverancier is de beste stap die we hebben kunnen maken. Cees en wij hebben dezelfde visie in zakendoen en we vertrouwen elkaar blindelings. Met zijn bedrijfsuitbreiding kan hij zijn assortiment vergroten en ons nog sneller voorzien van materialen. Onze relatie gaat verder dan samenwerken. We doen het echt samen."