Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Nieuwe WDO wil samenhang terugbrengen

Vijf winkeliers en een 'buitenstaander' vormen het nieuwe WDO-bestuur dat per 1 januari van start gaat. Ze zijn positief over de toekomst.

De WDO (Weesper Detaillisten Organisatie) is de winkeliersvereniging in Weesp. De nieuwe bestuursleden zijn Maarten van Donk van slagerij Van Donk, Danielle Luijer van juwelier Hans Luijer, Marije Honders van bloemist De Bloemenmand en Jonathan Sas van Nelis' IJssalon. Voorzitter is Albert Vos, recruiter in de bouw en techniek en mede-eigenaar van Touch of Patty Skincare & Beauty, de salon van zijn vrouw.

"We gaan eerst werken aan de basis", zo vertelt Jonathan Sas. "Dat is onze eerste taak." Danielle Luijer vult hem aan: "Alle neuzen moeten dezelfde kant op." Om dat te bewerkstelligen voert het nieuwe bestuur eerst gesprekken met winkeliers, gemeente, media en andere organisaties. De WDO telt op dit moment zo'n 50 leden. Dat moeten er weer meer worden, net zoals vroeger. Marije Honders: "We willen de samenhang onder de winkeliers terugbrengen."
Voorzitter Albert Vos: "In de Bloemendalerpolder worden de komende jaren meer dan 2500 nieuwe huizen gebouwd. Dat zijn allemaal nieuwe Weespers die in Weesp willen winkelen. En Weesp heeft een enorm goed aanbod. Daar moeten we van zien te profiteren."

Het bestuur geeft zichzelf even de tijd om te wennen en zich overal voor te stellen. "Formeel zijn we al aan de slag, maar we gaan nu nadenken over wat we de komende tijd gaan doen. Het kunnen dezelfde ideeën zijn als er nu al zijn, maar dan met nieuw elan, en het kunnen andere ideeën zijn", aldus Vos. Enthousiasme enthousiasmeert. "We hebben het de afgelopen jaren zwaar gehad, maar het gaat nu langzaam de goede kant op. We moeten Weesp op de kaart zetten. Dat is in het belang van iedereen."