Onderscheid

Tijdens de Ondernemersavond van de Rabobank Amstel en Vecht wees marketinggoeroe Wouter de Vries er nog eens fijntjes (nou ja, fijntjes) op dat je als ondernemer onderscheidend moet zijn. Gelijk heeft hij natuurlijk. Wij stellen de vraag vaak aan de ondernemers die wij interviewen: waar onderscheid je je nu mee? Vaak horen we dan iets als 'een totaaloplossing bieden' of 'de klant centraal zetten'. Heel belangrijk, maar onderscheidend is iets anders.
Waar onderscheid toe kan leiden, vertelt Barry Dooper. Hij kijkt terug op een voor hem hectisch jaar waarin zijn bedrijf werd overgenomen door Vodafone. Dooper begon na zijn studie in de kelder van zijn huis met zijn ICT-bedrijfje, zeventien jaar later stond Vodafone op de stoep met een overnamebod. Dooper en zijn collega's wisten zich te onderscheiden en hadden iets wat het grote Vodafone niet had. Hoe dat precies zit, vertelt de Weesper ICT-ondernemer in dit blad.
Ook Han Pover en Hwie-Bing Kwee komen uitgebreid aan het woord in deze laatste B2B van 2014. Kwee zegt: "Als ondernemer sta je er toch alleen voor. Ook al zit je in een IVW en heb je contact met andere ondernemers, echt delen van ervaringen doe je niet. Zeker niet als het gaat om knelpunten in je bedrijf. Daarvoor zijn de contacten toch te oppervlakkig. Met Han heb ik ervaren hoe waardevol het is om gesprekken met diepgang over je bedrijf te kunnen voeren." Waar dat precies over gaat leest u in onze coverstory 'Een heel ander verhaal'.

André Verheul
hoofdredacteur B2B